שמעת על אתגר נובמבר הגדול? ומה לגבי אתגר דצמבר? המדיה החברתית גועשת ורועשת עם המוני בני נוער, ולא מעט בנות נוער, שמשתפים ומספרים על ה"הצלחות" ועל ה"כשלונות" שלהם, באתגרי האוננות העונתיים.
מה זה בכלל אוננות? 📚
אוננות היא פעולה טבעית ונורמלית שבה את נוגעת לעצמך באיבר המין ובאיזורים האינטימיים (בפות, בנרתיק, בדגדגן. את יכולה לקרוא כאן עוד לגבי איבר המין שלך) בצורה שמביאה הנאה ותחושת רוגע. זו דרך לגלות את הגוף ולהבין מה גורם לו להרגיש טוב. זה עד כדי כך טבעי שיש אפילו תמונות אולטרסאונד של תינוקות שמאוננים עוד ברחם! עבור רבות (ורבים), זו הזדמנות להרגיש מחוברת לעצמך, להפחית לחצים ואפילו לשפר את מצב הרוח (ותודה להורמונים!). בנוסף, לדעת מה את אוהבת זה תמיד טוב ועוזר לך להרגיש בטוחה יותר בגוף שלך.
מלים נרדפות/ביטויים שאת אולי מכירה הם: להביא ביד, לעשות ביד, לגעת בעצמך, להתפנק, לשחק בעצמך ועוד.
אויש, זה מביך אותי 😳
אוננות היא נושא שמביך הרבה אנשים לדבר עליו. זה משהו טבעי ואישי, ולכן לפעמים אנחנו מרגישות שלא נעים או לא מקובל לשוחח עליו עם אחרים. חבל, כי אוננות היא חלק נורמלי ובריא מחיי היום-יום של הרבה נערות ונערים, נשים וגברים, ודרך נפלאה להכיר את עצמנו, את הגוף שלנו ולהבין מה נעים לנו. לדבר על זה בצורה פתוחה ובריאה יכול לעזור לנו להבין שאנחנו לא לבד, ושזה בסדר גמור להתעניין ולחקור את הגוף שלנו. כשאנחנו מדברות על זה בצורה רגועה, אנחנו מורידות את רמת המבוכה ומאפשרות לעצמנו להיות יותר בטוחות וקשובות לעצמנו.
התחלת לספר על אתגר נובמבר ודצמבר...🤔
אתגר נובמבר הוא חודש שלם שבו חלק מהא.נשים מחליטים להימנע מאוננות לגמרי. לאחריו מגיע אתגר דצמבר, בו מעודדים נערים ונערות לאונן במספר הולך וגדל של פעמים בכל יום במהלך החודש. כמובן, שכמו בכל אתגר, יש המון שיח בנושא במדיה החברתית, עם דיווחים ושיתופים ואפילו סרטונים בנושא.
אבל הרגע אמרת שזה טוב לשתף ולדבר, וחבל שזה לא קורה יותר...
הנה העניין...
לחקור את הגוף שלך ולגלות מה מרגיש טוב זה נפלא. זה פשוט לא משהו שצריך להיות חלק מטרנד, אתגר או באז ברשתות החברתיות. זה עניין שלך, של הנוחות שלך, ושל לגלות מה מרגיש נכון עבורך.
שני האתגרים מתייחסים לאוננות בצורה קיצונית, ומציעים גישה שהיא לא תמיד בריאה או מתאימה.
הגוף שלך והבריאות שלך חשובים הרבה יותר מכל אתגר ויראלי. הרבה פעמים האתגרים האלו יוצרים סוג של ריצוי חברתי – אנחנו מרגישות שאנחנו צריכות להשתתף בהם כדי להיות "חלק מהחבר'ה" או כדי לעמוד בציפיות שמציבות הרשתות החברתיות. לחץ חברתי שמוביל גם נערים ונערות הכי "רגילים" בעולם, לעשות דברים טיפשיים (במקרה הטוב) ומסוכנים ממש (במקרה הפחות טוב) כמו לאכול טבליות כביסה או לקפוץ ממקומות מסוכנים. חשוב שתביני שגם אם אתגרים כאלה יכולים להיראות מגניבים או מושכים תשומת לב, הם לא שווים את הסיכון הבריאותי או את הפגיעה האישית.
מעבר לזה, מיניות היא לא תחרות. אין כאן מי שמנצח או מפסיד, ואין צורך להשוות או להרגיש צורך "לעמוד בציפיות" או "לעבור שלבים". כל אחד ואחת חווים את המיניות שלהם בקצב ובדרך שמתאימה להם, בלי צורך לעמוד במה שמצפים מאיתנו, או לנסות לצבור הישגים כמו במשחק מחשב. חשוב לזכור שהחוויה האישית שלך היא שלך בלבד, ואין כאן מדדים של הצלחה או כישלון – רק הקשבה לגוף ולרצונות שלך.
תעשי את זה בשבילך, לא בגלל אתגר
בסופו של דבר, אוננות היא פעילות טבעית ובריאה כשאת עושה אותה מתוך רצון אישי ולא מתוך לחץ או אתגר, שעלולים לגרום לתחושת אי נוחות, עומס ואפילו לפציעות. אחד הדברים הכי יפים באוננות הוא שזה אישי. זה רגע פרטי שבו אפשר לחקור את הגוף שלך בלי לחצים או ציפיות מבחוץ. בניגוד ל"אתגרים", אין צורך להוכיח משהו לאף אחד אחר או לנקוט עמדה. לחקור את עצמך צריך להרגיש מהנה, בטוח ונוח – לא משהו שעושים כדי להשתלב או בגלל אחרים.
האוננות היא חוויה פרטית. זה משהו ליהנות ממנו בתנאים שלך, במרחב שלך. אין צורך להכריז על זה, להשתתף בטרנדים ברשת או להרגיש לחץ ממה שאחרים עושים. מה שאת בוחרת לעשות בזמן הפרטי שלך הוא בשבילך ורק בשבילך, וחלק מהותי וחשוב בחקירה של הגוף שלך ובלמידה מה נעים לך ונכון עבורך.
Comments